0
Your Cart

ATELJÈ

Välkomna till min ateljé på Gotland

Här sker all tillverkning i återbrukat läder, främst från era inlämnade gamla jackor, men även kjolar, soffor, fåtöljer, skor och spill från gotländska tapetserare. 2022 stod ateljen färdig. Ateljén är byggd i Hildur2johns anda. Med återbrukat material, gotländsk furu och plåttak från rasad lada. De 120 år gamla fönstrena är från granngården Kube.

7 kilometer söder om Visby, 100 meter efter infarten till kyrkan i riktning mot Träkumla hittar du ateljé Hildur2john. Det går en liten stig in till ateljén. Det går fint att parkera direkt utanför ateljén. Men går även att parkera vid kyrkan och traska den lilla biten bort till ateljén, om det skulle vara fullt utanför ateljén. 

Workshops och Öppettider

Ateljén öppnas för bokade besök och för inlämning av material.
Använd gärna appen Öppet gotland, för senast uppdaterade öppetider. 
Det alltid bra att ringa, maila eller smsa för info eller kontakt!
 

AKTUELLT: 
Öppna ateljeér 9:e -12:e Maj 2024 kl 11-17 alla dagar
Sopor är bra 2.0- samutställning på Rian Designmuseum 3:e februari-28 april 2024

WORKSHOP FLÄTA LÄDER
5:e Maj kl 10-14 (avslutad)

Med hjälp av hantverkstekniker, utmanar du i denna workshop både händer och huvud utifrån lädret som material. En alltigenom kreativ och inspirationsbaserad kurs med fokus på återbruk, hållbarhet  och hantverk. Workshopen fokuserar på att lära ut grundläggande tekniker för läderflätning. Fokus ligger på kreatova sätt att skapa och formge i läder, med utgångspunkt i återbruket.

Surdegsfralla/Kaffe/the, frukt eller kaka ingår. 

Vänligen maila amalia@hildur2john.com för intresseanmälan samt bokning. 
Är du en hel grupp på minst 4-8 personer går det bra att boka ett datum direkt via kontakten med mig. 

 

WORKSHOP EVIGA BLOMMOR
8:e Juni 2024
kl 10-14.30 via Folkuniversitetet Visby.

Med hjälp av färg, form och hantverkstekniker utmanar du i denna workshop både händer och huvud utifrån lädret som material. En alltigenom kreativ och inspiration baserad kurs med fokus på återbruk, hållbarhet och hantverk.

Vi botaniserar i ateljéns läderspill och kombinerar detta med mässingstråd till Eviga blommor. Genom återbruk av läder kombinerar vi färg, form och läderhantverk. Du får lära dig tekniken för att tillverka blommor av läder, därefter hittar du din egen känsla för lädret som material i skapandet av blommor. Vi tar inspiration av naturens sätt att kombinera färger och former. Kursen är en kravlös lek med färg och form, med utgångspunkt i återbruket. Du kommer hitta ny inspiration och samtidigt få vila i en kreativ stund tillsammans med andra.

Detta kurstillfälle bokas via Folkuniversitetet, men hålls i min atelje i Stenkumla. Det går även att boka andra datum via amalia@hildur2john.com, om det är så att man är en grupp på 4-8 personer. 

 

WORKSHOP KRANS UTAV LÄDER
Maj 2024

Skapa din egna ”midsommarkrans”, heldagsworkshop. En alltigenom kreativ och inspirationsgivande workshop. Vi omvandlar ateljens läderspill till midsommarkransar. Då får lära dig tekniken med att tillverka blommor i läder, samt läderlindning. 

 (Anmälan sker via mail till amalia@hildur2john.com)