OM MIG

GOTLÄNDSKT LÄDERHANTVERK FRÅN HJÄRTAT

I  lilla ateljen hemma i huset i Stenkumla sker all tillverkning av de produkter ni ser här. Till sen sommaren 2021 hoppas jag att min ”nya” atelje skall stå färdig. Den skall stå där som om den alltid har funnits på just denna platsen. Stora delar återbruk kommer såklart att användas precis som i min tillverkning som sker med återbrukat läder. Främst från skinn och mockajackor, men tillverkning sker även utifrån spill från gotländska tapetserare.

Jag heter Amalia och så länge jag minns har jag skapat. Det är för mig ett sätt att tala. Genom min formgivning vill jag tillsammans med er berätta om livet, kärleken och sorgen. Om allt som skapar vardagens magi. I min atelje arbetar mina händer medan jag vilar huvudet mot någon annans historia. En del av hantverket tillverkas utifrån mitt egna lager av återbrukat läder, men de allra flesta av er lämnar in er egna ärvda, älskade eller bortglömda jacka. På så sätt får jag äran att inte enbart blåsa liv i ett material, utan även i den historia som den förvaltar.

Hjärtligt Tack till alla er som jag fått möjligheten att omvandla till. För att vi emellanåt får träffas, utbyta tankar, skratt och en och annan tår. För att ni visar tålamod och för att vi tillsammans, kudde för kudde, gör världen lite mindre hård. Och till er som ännu inte lämna in er gamla jacka för omvandling, så går det bra att kontakta mig här mig via mail, facebook eller instagram.