0
Your Cart

HILDUR & JOHN

Till min farmor, far och syster.
Mina händer skapar, det mitt hjärta vill säga.
I kärleken finns tålamodet.
I hantverket möts vi igen.

I kärleken finns tålamodet

Den gamla skinnjackan – älskad, sparad, glömd och återfunnen.
Används inte längre, men bär på starka minnen.
Dessa historier kan få ta plats i ditt hem och älskas på nytt.
Låt Hildur2john förvandla ditt sparade läder!

Hildur var min farmor. Jag älskade hennes lugna närvaro och händer. John var min farfar, som jag aldrig hann träffa. Hildur och John fick tillsammans 13 barn och Sölve var min pappa. Det här är historien om Hildur och John. Om två fantastiska människor. En historia fylld av kärlek och hårt arbete. Deras liv är det perfekta exemplet på att historier vandrar och påverkar andras liv längs vägen. Det här är min historia om hur kärlek skapas. Från en jacka till en kudde.

Familjen Nilsson på utflykt och Hildur och John med några utav de 13 barnen sittande framför sitt hus. 

Min pappa Sölve fick tolv syskon. Arne, Aina, Allan, Bertil, Birgit, Leif, Gullan, Sven-Bert, Timar, Elving och Jonny. Han äldre bror Arne fick tidigt arbeta på gården tillsammans med de äldsta syskonen. Arne som var väldigt intresserad utav fotografering, köpte vid ett tillfälle en kamera för hårt intjänade kronor. Tack vare Arne finns dessa fantastiska foton kvar utav familjen, i sitt arbete och liv på gården. 


Farmor Hildur med de ”snälle händerna” var förutom hantverket, även fantastisk på att återbruka. Skor som ärvdes neråt i syskonskaran fick sig en omgång ny färg innan de fortsatte att slitas på utav nästa barn. Kvar finns även Hildur och Johns gamla bröllopsservis från 1931, den har spår efter alla de händer som varsamt druckit sitt kaffe. På några koppar finns där inget öra. Farmor sa alltid när en kopp förlorade sit öra: ”de var ju tur att det bara var örat, och så fortsatte man att använda koppen. När sedan denna koppen gick sönder sa hon. Det var ju tur, för den koppen hade ju ändå inget öra”. Så klingar farmor i mig och i det hantverk jag utför och de historier jag med mitt hantverk vill förmedla. Livet. Människor, skratt och gråt. Med kärlek i varje maska.